Welkom in 1742, zo worden de bezoekers van vesting Bourtange begroet als ze de historische vesting binnenlopen, gelegen in het oosten van de provincie Groningen, in het bosrijke Westerwolde.

De vesting is in 1580 gebouwd in opdracht van Willem van Oranje, als verdedigingswerk op de handelsroute tussen het Duitse Munster en Groningen. De Vesting werd gebouwd op de enige weg die door het moeras liep. Dit had grote voordelen, omdat de vijand al van veraf zichtbaar was. In de loop der jaren is de vesting veder uitgebouwd en nooit in handen gevallen van een vijand.

De Vesting is nu gereconstrueerd naar het jaar 1742. U dwaalt langs eeuwenoude straatjes, met leuke winkeltjes en horecagelegenheden, of geniet van de vele evenementen die jaarlijks in de vesting worden georganiseerd. Historische veldslagen tijdens de Slag om Bourtange, of de mooiste kerstmarkten van Nederland in december.

Maar er is meer te doen in Bourtange. Zo zijn er diverse musea die met 1 toegangskaart te bezoeken zijn, met activiteiten voor jong en oud. Kortom een dagje Bourtange is een dagje terug in de tijd! Welkom in 1742!

1 REACTIE

  1. Ik heb ooit een abonnement cadeau gedaan aan een vriend . Ik wil dit weer doen maar op de website lijkt dat niet te lukken. Bestaat het blad niet meer misschien?
    Ik hoor graag hoe ik dit kan regelen.
    Mag
    Willeke de Paauw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here