Spannend dagje uit? Kom naar de gemeente Coevorden!

Een dagje of langer op stap met de kinderen? Kom eens een kijkje nemen in de gemeente Coevorden. Daar zijn namelijk spannende avonturen te beleven!

Safari Gees Drenthe

Op safari
Ooit oog in oog gestaan met een Schotse hooglander? Je adem ingehouden om de reeën langs de bosrand niet te verstoren? Roof- en weidevogels in de vlucht vastgelegd met je camera? Niet? Dan wordt het hoog tijd voor een avontuurlijke safari in Gees. Spring in een stoere jeep en maak een avontuurlijke tocht door het schitterende landschap rondom Gees, de Geeserstroom en de Mepperhooilanden.

Geheimzinnige plekjes
Tijdens de safari is er niet alleen veel te zien, u wordt ook getrakteerd op legendes en vertellingen. En wat dacht u van deze geheimzinnige plekken waar u langs komt: de Bolmarsen, de Muggendijk en de Luiveldweg? Trek stevige schoenen of rubberlaarzen aan, en struin ook te voet langs de meest bijzondere plekjes.

Stoere verhalen
Laat uw kinderen op een speelse manier kennismaken met de flora en fauna in dit mooie natuurgebied. Dan gaan ze naar huis met een schat aan stoere verhalen om te delen met vriendjes en vriendinnetjes.

Molecaten-Outdoor-Drenthe

Klimmen en klauteren
Vinden uw wildebrassen het ook zo leuk om te klimmen en te klauteren? Ook dat kan in de gemeente Coevorden! Bij Molecaten Outdoor Drenthe in Wezuperbrug hebben ze maar liefst drie parcoursen en een zipline (tokkelbaan) van 517 meter lang!

Stoer
Ieder parcours heeft een klinkende naam. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Raccoon Rumble? Een klimparcours op 1 meter hoogte, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Is uw durfal al wat ouder? Dan is er het Path of the Grizzly op 4 meter hoogte. Concentratie en inzet zijn hier een vereiste! Op echt grote hoogte, 7 meter, kunnen ze klimmen in het Monkey Madness parcours.

Vleugels uit
Wie hoog klimt moet natuurlijk ook weer afdalen. Dat kan in de Flight of the Eagle. Een zipline, ook wel tokkelbaan genoemd, van 517 meter lang. Vleugels uit en vliegen maar!

Dappere ouders ook welkom
Er is wel wat lef voor nodig om de parcoursen af te leggen en daar hebben kinderen over het algemeen geen gebrek aan. Maar hoe zit het met u? Durft u een uitdaging op grote hoogte aan? Dappere ouders zijn uiteraard ook welkom!

ArcheoLAB
Spitten in de oudheid
Heeft u thuis een kleine archeoloog of museumgids in spé? Dan kunt u op ontdekkingsreis in het Stedelijk Museum in Coevorden.

ArcheoLAB
Het Stedelijk Museum Coevorden heeft namelijk een ArcheoLAB waar kinderen samen met hun ouders het verhaal achter één van de archeologische objecten uit het museum kunnen ontdekken. Wat is het? Waar werd het voor gebruikt? En door wie? Hoe oud is het eigenlijk en hoe kan je dat zien?

Uw kind, uw gids
U heeft vast wel eens een museum bezocht met uw kinderen. Daarbij was u min of meer de gids. In het Stedelijk Museum Coevorden zijn de rollen omgedraaid. Kinderen kunnen een verhalenboek meenemen bij de balie van het museum. Dit boek bevat drie  verhalen over historische figuren uit de geschiedenis van de stad. Aan de hand van hun verhaal, van puzzels en van raadsels worden kinderen op een leuke manier door de presentatie geleid. Maar het allerleukste? Het boek kan ook gebruikt worden door kinderen om hun ouders een rondleiding te geven door het museum.

Veelzijdig Coevorden
Er is in de gemeente Coevorden nog veel meer te beleven en te ontdekken. Op www.magischdrenthe.nl vindt u alle informatie over leuke uitjes.

Specifieke informatie over de onderwerpen in dit artikel kunt u bekijken  op: www.avontuurlijkgees.nl, www.molecaten.nl/outdoor-drenthe en www.museumcoevorden.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here