Socca met wilde lentekruiden |
Een socca is een soort hartige pannenkoek, gemaakt van kikkererwtenmeel. Je kunt er naar hartenlust mee variëren door verschillende heerlijke en gezonde wilde kruiden aan het beslag toe te voegen. Brandnetel, hondsdraf en paardenbloem (blad en bloemen) staan nu volop in de tuin, langs het pad en in het weiland. Van de brandnetel gebruik je de jonge toppen, van de hondsdraf en paardenbloem het blad en de bloemen. Zorg ervoor dat je de juiste planten plukt, alleen op een schone plek. Laat genoeg staan zodat de plant zich kan voortplanten en de dieren er ook nog van kunnen genieten. Wil je het helemaal goed doen? Laat dan een stuk van jouw tuin verwilderen en de hondsdraf en het zevenblad in bloei komen, plant look-zonder-look aan en bijen, zweefvliegen, vlinders en andere insecten zullen je dankbaar zijn.
|
1 bosje wilde lentekruiden
150 gr. kikkererwtenmeel 250 ml. water (evt. wat meer of minder, het moet een vrij dik pannenkoekbeslag worden) 6 zongedroogde tomaten op olie zout en peper olijfolie |
Bereiding: |
Maak een beslag van het kikkererwtenmeel, het water, peper en zout. Laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en de wildplukkruiden fijn en roer het door het beslag. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe een soeplepel beslag in de pan en bak er dikke pannenkoekjes van.
|