RLS1957: Ruimte beschikbaar in de voormalige Rijksluchtvaartschool

RLS Eelde, in Stijl

Aanstormende kunstenaars en ontwerpers opgelet! “Wanneer u naar het noorden van Nederland afreist, vergeet dan niet om een ander icoon van De Stijl te bezoeken, gelegen naast de luchthaven van Eelde. De voormalige Rijksluchtvaartschool in het Drentse Eelde opende in 1957, en toonde een in- en exterieur dat de principes van De Stijl trouw weerspiegelde.
Dit industriële gebouw werd ontworpen door architect Pierre Cuypers Jr. in samenwerking met F.P. Glastra van Loon en Bart van der Leck. Collega-kunstenaars Krijn de Koning en Jan van der Ploeg maakten toevoegingen die pasten in de traditie van De Stijl. 40 jaar na de oprichting van De Stijl werd het gebouw opgeleverd, met het laatste kleurenschema van de hand van Van der Leck, als passende afsluiting van zijn oeuvre. Deze voormalige luchtvaartschool heeft zijn deuren recentelijk geopend als een thuisbasis voor aanstormende kunstenaars en ontwerpers. Er zullen ook exposities ter ere van De Stijl plaats vinden.

Inmiddels is dit bijzonder oude gebouw nieuw leven ingeblazen… Waar vroeger piloten in opleiding zaten, is nu ruimte gemaakt voor ondernemers. De binnenkant is inmiddels totaal gerenoveerd en ziet er strak uit. De buitenkant en de bijgebouwen zullen in een later stadium ook in ere worden hersteld. Kijk ook op……

https://www.youtube.com/watch?v=n4KqozmUhs8&feature=youtu.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here