IMG_5916.JPG

Kom, ervaar en beleef. Hoor het geklots van de golven tegen de wal, het zeil wapperen in de wind. Hoor de meerkoeten elkaar roepen. Voel de zon in je gezicht, de wind door je haren. Zie de roeispanen soepel het water scheppen, de zonnegloed dansen op de golven. Zie hoe de bomen meedeinen. Lik onbeschaamd aan je ijsje, neem een slok van dat heerlijke drankje. Sluit je ogen en adem de geur in van heerlijke gerechten. Laat je zinnen strelen. Laat je gaan. Helemaal opgaan in deze dag aan het water. In elk seizoen. Seizoen van de warme zomerzon, van kastanjebruine bladerherfst, winters ijsplezier of fris lentegroen. Altijd iets moois te ervaren. Helemaal weg en toch dichtbij huis. Laat je verrassen aan het Paterswoldsemeer.

Laat je verrassen. Thuis, buiten de deur. Je thuis voelen in de fijne hotels. Een overnachting aan het meer. Er even helemaal uit. Heerlijk tot rust komen. Thuis komen. Thuis voelen. In de restaurants en eetgelegenheden. Heerlijk eten en drinken. Van spijs veranderen. Feestvieren, trouwen, leven. Het leven vieren. Van het leven genieten. Genieten daar waar water en land samenkomen. Aan het meer. Bij het water.

Het water lonkt: “Kom zwemmen, spelen en varen!” Opgaan in het water. In de beweging. Van je boot op het water. Bolle zeilen jagen je vooruit. Zeilen met de watersportverenigingen. Varen met een gehuurde boot van de Jachthaven. De Jachthaven waar je boot veilig ligt in de Zuidwesthoek of bij Kaap Hoorn. Inspannen, ontspannen. Huur een kano. Vaar van eiland tot eiland. Gezellig picknicken. Met het bedrijf varen, BBQ-en, contact maken. Verbinding. Van water naar land. Uitrusten in het zongewarmde zand. Afstappen van de fiets en afkoelen op een terras. Of in de schaduw van de mooie, hoge bomen. Het meer in je opnemen. Het Paterswoldsemeer. Kom, laat je verrassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here