Onvergetelijk Drents Museum

Een programma op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Onvergetelijk Drents Museum

Het Drents Museum wil mensen met dementie graag helpen om zijn of haar museumbezoek zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Zeker ook omdat zorgeloos genieten van een museumbezoek een positieve invloed heeft op het welzijn van deze mensen. Met als motto ‘samen als het kan, maatwerk als het nodig is’ ontwikkelt het team educatie van het Drents Museum producten op maat. Een eerste belangrijk resultaat is de lancering van Onvergetelijk Drents Museum. Een programma op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Interactieve rondleiding
Een ontspannen en inspirerende middag bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers: dat is het doel van Onvergetelijk Drents Museum. Tijdens deze rondleiding krijgen ze de mogelijkheid om verhalen, ervaringen en gevoelens met elkaar te delen. Dit programma is ooit bedacht in het Museum of Modern Art in New York en in Nederland geïntroduceerd door het Van Abbemuseum en het Stedelijk Museum. Onvergetelijk Drents Museum is een interactieve rondleiding waarbij de deelnemers in een ongedwongen sfeer met elkaar in gesprek gaan over wat ze zien aan de hand van een maandelijks wisselend thema. Het bijzondere aan dit programma is dat het leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie. Daarnaast heeft het een positief effect op de relatie tussen de deelnemers onderling. Het VU Medisch Centrum doet uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar deze effecten.

Het programma Onvergetelijk Drents Museum vindt iedere derde vrijdag in de maand plaats en heeft elke keer een ander thema. Het programma wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide museumdocenten.

Voor wie: mensen met dementie en hun mantelzorgers
Wanneer:  iedere derde vrijdag van de maand
Waar: in de tentoonstellingen van het museum
Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Prijs: € 8,50 per persoon, inclusief museumentree
Meer infodrentsmuseum.nl/onvergetelijk-drents-museum

Let op reserveren is noodzakelijk via:
E: boekingen@drentsmuseum.nl of
T: (0592) 377 709

Tip: groepen zijn op andere dagen van harte welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here