Nog meer te beleven in WILDLANDS

Awards, Leukste Avontuur en Meest Kindvriendelijke Zoo
Dit voorjaar heeft WILDLANDS twee Diamond ThemePark Awards gewonnen. In diverse categorieën waren Belgische en Nederlandse dierenparken in de race voor eretitels. WILDLANDS won er twee van: die voor Het Leukste Avontuur en die voor Meest Kindvriendelijke Zoo. Een mooi begin van een jaar dat voor WILDLANDS in het teken staat van vele vernieuwingen.

 

Onder water oog in oog met pinguïns
Deze zomer opent in WILDLANDS een nieuw verblijf voor de Humboldt-pinguïns. Direct naast de IJsberenbaai ligt het nieuwe Pinguïnstrand. In het Poolstation kun je onder water niet alleen zien hoe imposant de ijsberen zijn. Je staat hier onder water dan ook oog in oog met pinguïns zodat je goed kunt zien hoe snel deze dieren door het water ‘vliegen’. Blikvanger op het Pinguïnstrand is een oude sleepboot van ruim 10 ton. Je mag het dek op zodat je de pinguïns vanaf de boot kunt observeren. Voor de pinguïns dient de boot als schuil- en broedplaats.

Met de komst van het nieuwe pinguïnverblijf is gelijk een nieuwe looproute aangelegd tussen de klimaatwerelden Nortica en Serenga. Vanaf de pinguïns kun je, na nog een laatste blik te hebben geworpen op de ijsberen in de IJsberenbaai, via een tunnel doorsteken naar Serenga. Met de aanleg van deze doorgang is een veelgehoorde bezoekerswens gerealiseerd.

 

Wandelen tussen de wallabies en nandoes
Niet alleen in Nortica wordt hard gewerkt. In Serenga is het wallabyverblijf op de schop gegaan. In het nieuwe doorloopgebied loopt je tussen de moeraswallabies en nandoes. Van zo dichtbij zijn vooral de op struisvogels lijkende nandoes imposant. In het Dogondorp kon je al tussen de dieren lopen. Met de komst van nieuwe informatieborden kun je hier nu ook van alles leren over de bewoners. In de Vlindertempel in het tropische Jungola kun je sinds kort de verschillende stadia van vlinders observeren. Met een beetje geluk zie je hoe een kersverse vlinder uit de pop kruipt in de poppenkast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here