Wie heeft er niet gehoord van Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen? Sinds het verschijnen van het boek in 2008 is het al meer dan 65 keer herdrukt en heeft het het predicaat ‘everseller’ dubbel en dwars verdiend. Tijdens de eerste lockdown besloot Suzanna Jansen een nieuw (coronaproof) element aan haar boek toe te voegen: een Luistertocht door Veenhuizen in Drenthe.

Suzanna Jansen neemt je mee door de geschiedenis van dit bijzondere dorp die zo verweven is met de geschiedenis van haar voorouders. In een tocht van circa 16 kilometer, die je te voet, met de fiets of met de auto kunt afleggen, biedt Suzanna Jansen je een bijzondere kijk door verschillende tijdlagen heen. Zij vertelt, wijst plekken aan en leest fragmenten voor uit haar boek. Daarin wordt ze bijgestaan door acteur Paul R. Kooij, die een hoofdrol speelde in de gelijknamige theatervoorstelling. Door hun verhalen, omlijst door muziek en geluiden, wordt het mogelijk om het verleden dat onder het heden verborgen ligt, te ervaren.

De Luistertocht voert lang veel bijzondere plekken in Veenhuizen, waaronder het Gevangenismuseum, het voormalige hospitaalcomplex waar nu hotel Bitter en Zoet is gevestigd, de indrukwekkende begraafplaats en het voormalige eerste en derde gesticht.

De tocht van circa 16 kilometer gaat langs 16 luisterpunten. Wandelaars kunnen makkelijk een dag uittrekken voor deze beleving. Maar ook met de auto of fiets is het een mooie beleving van een halve dag.

Je haalt de Luistertocht bij het Gevangenismuseum voor €7,50 p.p. (introductieprijs). Dit is inclusief de huur van een audioguide, een informatiegids en een routekaart. Boek de tocht in combinatie met een lekkere lunch voor onderweg van het museumrestaurant.

Kijk voor meer informatie en boeken op: www.gevangenismuseum.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here