Elk jaar weer een groot feest….. de lammetjesdagen in Drenthe

Het voorjaar begint langzaam op gang te komen. De eerste kieviten zijn alweer gesignaleerd, de hazelaars staan op springen en de wilgenkatjes komen uit. Ondertussen staan nog binnen in de schaapskooien verstopt, al een heleboel lammetjes. Iedere dag worden er meer geboren. In maart en april 2017 kun je weer een bezoek brengen aan 1 van deze kraamkamers. Hieronder vind je er een aantal. Weet jij ook nog een schaapskooi waar binnenkort een kraamfeest zal worden gevierd? Meld dit bij onze redactie.

Zondag 19 maart Lammetjesdag bij de Herders van Balloo  10.00 – 16.00 uur

Er zijn weer heel veel lammetjes geboren! Kom kijken naar de dartelende lammetjes van de Herders van Balloo en vier het feest met ons mee met beschuit met muisjes!

Extra bijzonder dat je hier een lammetje kunt adopteren……

Bij het adoptleven van een lammetje krijg je een kaartje. Daarop kan het oornummer van desbetreffende lammetje vermeld worden en natuurlijk de naam die jij het lammetje geeft.

Op die manier kun jij het lammetje zelfs volgen. Iedere woensdag en zondag (van 16:00 uur tot 18:00 uur) kom je gewoon kijken hoe het gaat met jouw geadopteerde lammetje. Je kunt jouw lammetje in de schaapskooi opzoeken en volgen in haar ontwikkelingen. 

Zo leer je de dieren goed te observeren. Bij het schaapsscheren kun je er natuurlijk ook bij zijn en zien hoe dat gaat. Je krijgt dan ook een stukje wol van jouw schaap mee. Het adopteren van een lammetje kun je doen via de website van schaapskuddeballoerveld.

Zondag 19 maart 2017 Lammetjesdag Hijkerveld 11.00- 16.00 uur

Ook hier zijn weer volop lammetjes geboren.Ook is er rond de schaapskooi is er veel te doen. Je mag een lammetje aaien en je kunt meedoen aan allerlei gratis activiteiten. Locatie: Schaapskooi Hijkerveld, Hijkerweg 9414 AH Hijken.(De route staat vanaf het dorp Hijken met bordjes aangegeven)

Zondag 2 april 2017 Lammetjesdag Ruinen                                                           Aan de rand van het Dwingelderveld, niet ver van het bezoekerscentrum van natuurmonumenten, ligt de schaapskooi van de kudde van Ruinen. Ook hier wordt het weer een gezellig feest van al die dartelende lammetjes.

Zondag 9 april Lammetjesdag Dwingelderveld in Lhee 13.00 – 16.00 uur                  We vieren de lente bij Natuurmonumenten. Je bent van harte welkom op de lammetjesdag bij de schaapskooi in Lhee. Kom lammetjes kijken en aaien bij de schaapskooi Achter ’t Zaand… Wat is er mooier dan de lente te vieren met jonge dieren…

vrijdag 14 april – zondag 30 april 2017 Lammetjesfeest Onlanderij                       De grote schuur in De Onlanden staat dit voorjaar vol met tientallen lammetjes. Je bent van woensdag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur welkom om al dit kleine grut te bewonderen en te aaien. …    Eelderwolde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here