Rolde wordt altijd herinnerd als dorp met de eerste TT-start

Jan Erkelens is opgegroeid met de TT

In Rolde is het te koud voor de tijd van het jaar en misschien daardoor zo rustig op een doordeweekse woensdagmorgen. Alleen bij de viskraam is rond halftwaalf sprake van enige drukte. Binnen bij Boutique Hotel & Restaurant Erkelens is het behaaglijk warm. Een aantal gasten geniet van de verse koffie en gebak. Hotelier Jan Erkelens overziet zijn zaak met tevredenheid. We zijn op bezoek om te praten over de TT en wat daar mee samenhangt.

Jan Erkelens is als het ware opgegroeid met de TT en met de helden die met gevaar voor eigen leven met hoge snelheden over het circuit raasden. “We hebben altijd gasten over de vloer als er een wedstrijd is in Assen. Dat begon ooit met Oost-Duitse MZ-Team en dat is nu nog steeds zo met het Superbike Pata Yamaha Racing Team met Michael van der Mark en Alex Lowes.”

De opa en oma van Jan Erkelens kwamen op 1 april 1958 naar Rolde waar ze Hotel Wageningen overnamen. Nu is dat Bowling Drenthe. Precies vijf jaar later staken ze zo ongeveer de straat over om aan de Grolloërstraat Hotel Piest over te nemen. Daar is Hotel Erkelens nog steeds gevestigd zij het onder de eigentijdse naam Boutique Hotel & Restaurant Erkelens. Sinds 1 januari 1993 hebben Jan Erkelens en Agnes Holtjer het hotel overgenomen. Op 1 april 2018 vieren ze het 60-jarig bestaan.

 

Lees meer in het nieuwste Drenthe Magazine….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here