Het ijzige poolgebied in WILDLANDS

Onderzoek doen naar de natuur

Zodra je in WILDLANDS de wereld Nortica betreedt, lijkt het kwik enkele graden te dalen. Niet zo vreemd, want dit is de wereld van ruige rotsen en koude kusten. Je maakt hier kennis met dieren die zich perfect hebben aangepast aan het leven in koude gebieden. De route leidt je onder andere dwars door het leefgebied van de pinguïns. Wel opletten: de dieren hebben hier voorrang!

Alles in Nortica staat in het teken van onderzoek naar de natuur. Zo kun je onderzoeker Mattie plotseling tegen het lijf lopen. Gewapend met clipboard vol aantekeningen van haar bevindingen in Nortica en een onderzoekskar vol interessante voorwerpen en proefjes. Misschien mag je wel helpen met het maken van sneeuw!

De machtige ijsberen trekken zich niets aan van de onderzoekers van Nortica. Ze gaan gewoon hun gang in de IJsberenbaai. Het zijn supergoede zwemmers en ze zijn altijd te porren voor een spetterend spelletje in de golven. Onder in het poolstation kun je zien hoe soepel en makkelijk ze onder water bewegen. Je moet trouwens niet verbaasd zijn als ze jou ook eens van dichtbij willen bekijken. Neus aan neus met de koning van de Noordpool – het is een bijzondere ervaring.

Wil je meer weten over de dieren die je in Nortica tegenkomt? De afgelopen jaren is er door de onderzoekers veel data verzameld over alle dieren die hier leven. Sinds kort is deze informatie zichtbaar voor de bezoeker op grote blauwe clipboards. Zo krijg je antwoord op de vraag hoe lang een zeeleeuw zijn adem onder water in kan houden en of dat langer is dan een pelsrob. En misschien heb jij je altijd al afgevraagd hoe het kan dat een uil zo nauwkeurig zijn prooi kan lokaliseren? Je leert het in Nortica!

De zeeleeuwen in het Norticatheater zijn nieuwsgierig naar de onderzoekers die hier werken. Wat komen die mensen hier doen? De slimme dieren zijn niet te beroerd om de onderzoekers bij hun werk te helpen. Alhoewel, helpen… Vaak kunnen ze het niet laten om te showen hoe soepel en goed ze door het water kunnen bewegen. In het Norticatheater krijgen ze daarvoor alle gelegenheid. Wedden dat je onder de indruk bent tijdens de dagelijkse show!

Voor de avontuurlijke poolonderzoeker is een testvlucht in de Arctic 1 aan te raden. Het speciaal voor het poolgebied gebouwde onderzoeksvoertuig vliegt, duikt en glijdt over het landschap beneden je. Zo zag je de poolgebieden nog nooit! Je duikt zelfs onder het drie meter dikke pakijs… Zorg dat je gordel vast zit, zet je schrap en geef je over aan dit onvergetelijke avontuur. En pas op – laat de ratten niet meereizen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here