https://festivalveenhuizen.nl/ 

Festival Veenhuizen

Vrijdag 13 en zaterdag 14 juli 2018

Genieten van Festival Veenhuizen met de mooiste muziek en bijzondere verhalen, die zich nestelen in een prachtig landschap en een bijzonder dorp dat anderhalve eeuw afgesloten was van de buitenwereld. Dat kan op 13 en 14 juli tijdens Festival Veenhuizen.

“Eigenlijk moet je hier helemaal niets doen, want het is hier zo mooi, zo rustig en zo stil.” Dat was de eerste reactie van Jan van den Bossche, artistiek leider van het Festival Veenhuizen, toen hij voor het eerst in Veenhuizen kwam. Tegelijkertijd zag hij ook het bijzondere en eigen karakter van Veenhuizen, één van de zeven koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid. “Dat maakt Veenhuizen zo geschikt voor dit bijzondere festival”

Bijzonder kolonieverleden
Veenhuizen kreeg meer bekendheid door het boek Het Pauperparadijs en het gelijknamige theaterspektakel en binnenkort wordt het, naar verwachting zelfs toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoedlijst. Het bijzondere kolonieverleden zie je nog terug in onder andere de rechte lijnen van het stratenplan, het voormalige Tweede gesticht waar nu het Gevangenismuseum is gevestigd en de karakteristieke huisjes met de stichtelijke gevelspreuken. “Nu het theaterspektakel niet meer in Veenhuizen maar in het Amsterdamse Carré wordt voortgezet, willen we met een nieuw muziekfestival nog meer mensen kennis laten maken met Veenhuizen. Want dat is het meer dan waard”, aldus Jan.

Kwalitatief hoogstaand festival
“Het wordt een heel bijzonder en kwalitatief hoogstaand festival met klassieke muziek, maar ook jazz en wereldmuziek”, vertelt Jan enthousiast. “Daarmee bieden we bezoekers een geweldige manier om kennis te maken met een diversiteit aan muziek en met het dorp Veenhuizen. Wie en wat er zoal te horen zal zijn? Het openingsconcert, gepresenteerd door Maartje van Weegen, wordt verzorgd door Pynarello, het rebellencollectief van violiste Lonneke van Straalen. Met de ouverture van La gazza ladra van Rossini geven zij het startschot. En verder zal ik je even meenemen door het festival op een manier zoals je dat zou kunnen doen.”

Lees meer in het komende Drenthe Magazine dat eind juni uitkomt.

 

Het openingsconcert wordt gedaan door Pynarello.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here