Eetbare bloemen in je tuin

Eetbare bloemen staan mooi op je bord en zijn lekker om te gebruiken in de keuken. Een simpele salade ziet er uit als een vrolijk feestmaal als je ze versiert met bloemen. Een gewone soep wordt bijzonder om te proeven en te zien en een drankje krijgt een heerlijk zoet aroma.

 

Als je astma of hooikoorts hebt, kun je een reactie krijgen op het eten van bloemen. Wees hier alert op.

Viooltjes, goudsbloemen, en Oost Indische kers zijn vrij bekend in het eetbare bloemenland. Maar wist je dat je ook de bloemen van teunisbloem, roos, malva en komkommerkruid kunt eten? Vereiste is wel dat de bloemen onbespoten zijn. Dus van een biologische kweker komen of dat de planten al een paar jaar in je tuin staan.

Tover je tuin om in een eetbare bloemen- en kruidentuin en weldra kun je je bord versieren met prachtige bloemen. En, minstens zo belangrijk, je helpt de bijen, vlinders en andere insecten aan voedsel. Zeker weten dat het vliegverkeer in je tuin toeneemt!

 

Eetbare bloemensalade

Ingrediënten:

1 bos vogelmuur, veldsla en rucola

100 gram walnoten

1 appel

½ komkommer

2 eetl. olijfolie

1 eetl. balsamicoazijn

1 theel. honing

1 theel. mosterd

zout en peper

eetbare bloemen (bv. rozenblaadjes, goudsbloem, malva)

Bereiding:

Rooster de walnoten in een droge koekenpan, en laat ze daarna afkoelen op een bordje.

Schik de salade in een platte schaal en snijd de appel en komkommer in stukjes.

Strooi de appel, komkommer en walnoten over de salade.

Maak een dressing van de olie, azijn, honing en mosterd en schenk het over de salade. Breng op smaak met zout en peper en garneer met de eetbare bloemen.

Recept door: Leah Groeneweg van In Het Wilde Weg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here