Wist u dat de Drentsche Aa dé bron van drinkwater is voor inwoners van de stad Groningen, Haren, Glimmen en Eelde-Paterswolde? Jaarlijks wint Waterbedrijf Groningen 7 miljard drinkwater uit de Drentsche Aa. Dat is best bijzonder. Want drinkwater winnen uit een beek kan alleen als die beek schoon is. En dat is precies wat de Drentsche Aa onderscheidt van veel andere beken in Nederland. Daar mogen we met z’n allen dus best trots op zijn.

DM 38 - Haren - W3 DSC_0099

Het oppervlaktewater uit de Drentsche Aa is natuurlijk nog niet direct geschikt voor consumptie; het waterbedrijf verwijdert vuil, chemische en bacteriologische stoffen om het water drinkbaar te maken.

Uit onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld geloosd afvalwater en resten van chemische bestrijdingsmiddelen de bron van het drinkwater aantasten.

Dit vraagt naast de voortdurende aandacht van Waterbedrijf Groningen, ook aandacht van diverse andere partijen in de regio: overheden, inwoners, bezoekers en bedrijven. Ook uw aandacht is daarbij van belang. Zo kunt u bewust kiezen voor slimme bio-oplossingen voor uw tuinonderhoud. Middelen die u in de tuin gebruikt, kunnen immers via de regen en vervolgens door sloten in de beek terecht komen. Wist u bijvoorbeeld dat één druppel bestrijdingsmiddel de Drentsche Aa over een lengte van meer dan 20 kilometer vervuilt?

Wat er niet in komt…
Sommige stoffen kunnen alleen met dure technieken uit het water worden gezuiverd. Het is dus belangrijk te voorkomen dat ze in het water terechtkomen. Want voor de kwaliteit van het drinkwater is voorkomen niet alleen beter dan genezen, het is ook aanzienlijk goedkoper. Met het gebruik van slimme bio-oplossingen draagt u bij aan een schone beek én aan schoon drinkwater!
waerbedrijf-goningen-logo-Drenthe-Magazine
Kijk voor meer informatie en tips op waterbedrijfgroningen.nl > ons water en de natuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here