Drents Museum heeft primeurs in handen met The American Dream

Nooit eerder was in Europa een complete overzichtstentoonstelling te zien van na-oorlogse Amerikaanse figuratieve kunst. Het Drents Museum brengt daar verandering in: vanaf 19 november brengen het Drents Museum én Kunsthalle Emden de tentoonstelling  The American Dream – Amerikaans Realisme 1945 – 2017. In beide musea is een deel van de werken te zien. Dat is gelijk nóg een primeur, want het is de eerste keer in Europa dat op internationaal gebied twee musea op deze manier één grote tentoonstelling maken.

In totaal zijn meer dan tweehonderd kunstwerken te zien van onder anderen Andy Warhol, Edward Hopper, Andrew Wyeth, Alice Neel en Richard Diebenkorn.

Directeur Harry Tupan is het brein achter de komst van The American Dream naar Assen en Emden, zegt curator Annemiek Rens. “Het leek hem mooi in de serie internationaal realisme, waarin we eerder onder meer De Sovjet Mythe en De Kim Utopie hebben gehad, eens Amerikaans realisme te laten zien. En dan met name werken van ná de Tweede Wereldoorlog, omdat die nog nooit als overzichtstentoonstelling onder de aandacht zijn geweest”, legt Rens uit.Meer lezen?

Kijk in ons nieuwe Drenthe Magazine van september 2017

En kijk ook op onderstaande link…

https://drentsmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/american-dream

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here