De dierenbende van vakantiepark Parc Sandur

 Ruim vier jaar bezit CenterParcs Parc Sandur een kinderboerderij. Je vindt er ganzen, kalfjes, geiten, schapen, hangbuikzwijntjes, kalkoenen, kippen, konijnen en nog meer. Dagelijks worden de dieren geknuffeld en verzorgd door jong en oud.                          

Eén van de dierenverzorgers is, ook zij houdt toezicht op het welzijn van de dieren. Ze is zes jaar geleden afgestudeerd aan een Opleiding voor Toerisme en Recreatie. Na meerdere stages op verschillende vakantieparken, en een paar jaar werken bij Plopsa Indoor Coevorden, is ze nu vier jaar werkzaam bij Parc Sandur.

Lobke: ”Ik ben hier medeverantwoordelijk voor het wel en wee van de dieren op de kinderboerderij. Van voeren tot onderhoud tot verzorging, eigenlijk alles wat er bij een goed draaiende kinderboerderij komt kijken. Ik ben van Gelderland naar Drenthe verhuisd en hier blijven plakken. Nu heb ik een geweldige vaste baan en werk naast de kinderboerderij bij de afdeling Sport en entertainment op het park. Ik geef leiding aan allerlei ‘Sport en Outdoor activiteiten’ en begeleid daar stagairs, hulpkrachten en andere medewerkers. Er is hier van alles te doen: Boogschieten, laser gamen, paintballen en de mogelijkheid tot het geven van kinderfeestjes. Maar we organiseren ook knutselmiddagen, bingo-, karaoke- en showavonden.“

Ieder jaar wordt er op de kinderboerderij wat vernieuwd. Soms wordt er een nieuw dierenverblijf gebouwd of vervangen. Natuurlijk worden er ieder voorjaar weer kalfjes geboren, altijd leuk voor iedereen. Drie jaar geleden zijn we begonnen met het houden van pony’s. Dit was meteen een schot in de roos bij onze gasten. Kinderen kunnen zich opgeven voor een ‘Pony-Experience’. Hierbij mogen ze pony’s borstelen, vlechtjes maken, en er uiteindelijk een ritje op maken. Om dit goed te begeleiden, zijn voor de pony’s bij ons kwamen, al onze medewerkers op cursus gegaan bij een manege in de buurt. Weten hoe je met pony’s om moet gaan, maar ook weten in te spelen op kinderen is erg belangrijk. Want dieren voelen feilloos aan of je gespannen bent of niet.

Er is een vaste dierenarts en daarbij komt er iedere maand iemand van een speciaal bedrijf onze beesten nakijken en eventueel waar nodig is ook verzorgen. Als er problemen zijn kunnen wij ze bellen en krijgen we advies.                                                                       Mochten we kalkoenen en ganzen aan onze andere dieren willen toevoegen dan regelen zij dit voor ons. Onze koeien komen van een boer uit Groningen. Van maart t/m november lopen ze bij ons in de kinderboerderij. In de winter gaan ze terug naar hun winterstal in Groningen.

De kinderboerderij is inmiddels aardig uitgegroeid tot flink formaat. Ons team is daardoor ook meegegroeid. Zeven dagen in de week zijn we verantwoordelijk zijn voor het welzijn van deze dieren. Ze lopen allemaal door elkaar, de viervoeters, maar ook de tweevoeters, het zorgt voor een gezellige drukte in de wei. Dat is het mooie van deze boerderij en wordt ook zeer gewaardeerd door onze gasten. We krijgenveel positieve reacties: “Wat ziet het er allemaal toch mooi uit”. Natuurlijk ligt er in de drukste piekdagen wel eens wat rommel. Dan zijn we wat drukker met alles netjes en verzorgd te houden.

“Wij zijn een jonge gezinnen- en seniorenpark. Dieren hebben niet alleen aantrekkingskracht op kinderen maar ook op senioren. Ook zij bezoeken graag onze kinderboerderij. Eigenlijk zie je alle leeftijden wel voorbijkomen. Bijna iedereen vindt het leuk om jonge dieren te mogen aanraken, aaien en fotograferen. Er is wel een huisregelbord. Eén simpel regeltje daarop is dat het optillen van jonge geitjes verboden is. Verder vinden we het belangrijk om zo laagdrempelig mogelijk te zijn.

“Ik vind mijn werk fantastisch om te doen. Juist omdat het pakket zo breed is wat ik mag doen. Het enige wat vaststaat is de voertijd voor de dieren. Verder kan mijn werk elke dag weer anders zijn. Ik werk met en voor mensen die op vakantie zijn. Bijna iedereen is dan blij en enthousiast, dat maakt dit werk ook zo prettig om te doen.  Er is niets mooier dan mensen, die je herkennen van de vakantie een jaar terug, en na tien jaar nog steeds praten over hun vakantie hier op CenterParcs Parc Sandur.

Zowel de vakantiegasten als de mensen uit de omgeving heten wij van harte welkom.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here