Nederland – Assen – Drenthe – 25-04-2017
Drents Museum.
Tentoonstelling ‘ CODENAME ENERGY ‘
foto: Sake Elzinga / Drents Museum

Codename: Energy is dé plek in Nederland waar alles draait om energie. Bij deze nieuwe familietentoonstelling in het Drents Museum duiken bezoekers in de wereld van energie: van turf tot windenergie en van aardolie tot zonnecollectoren. Een doorsnee museumbezoek? Zeker niet! Bezoekers gaan op avontuur met maar één missie: de code kraken.

‘Pas op: Hoogspanning’ staat op een bordje boven de deur die toegang geeft tot de expositie. Wie de deur doorgaat, begint aan een avontuur. Onderzoekers Genieke Sterk (Ilse Warringa) en Storm Roosting (Sergio IJssel) heten de bezoekers welkom en vertellen ze over energie en het onderzoek dat zij ernaar doen. Al snel blijkt dat er data ontbreken om de FutureVision 2047 te starten. Aan bezoekers van Codename: Energy de taak om naar deze data op zoek te gaan.

“Ze krijgen een logboek mee en moeten de data vinden waarmee ze de code kunnen kraken”, legt Jan van Zijverden, coördinator educatie van het Drents Museum uit. “Het idee van een code is een beetje gebaseerd op de Da Vinci Code.”

Familietentoonstelling
Codename: Energy is gemaakt in samenwerking met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en is de opvolger van Kindermuseum Boordevol Energie. Van Zijverden: “We zijn nu een paar jaar verder en ook de technieken zijn vooruitgegaan, dus we wilden de presentatie vernieuwen. Met de komst van Codename: Energy is alles onherkenbaar veranderd.  De term kindermuseum gebruiken we ook niet meer. Deze tentoonstelling is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Het is een energiek avontuur voor de hele familie. Bij de vorige tentoonstelling viel het op dat ouders hun kinderen naar binnen lieten gaan en zelf bleven wachten in de hal. Dat hoeft nu niet meer. Niets is lekkerder dan samen aan de slag te gaan met energie, waarbij veel ouders ook dingen gaan ontdekken die ze nog niet wisten. Ook voor de allerkleinste kinderen zitten er leuke elementen in, zoals een glijbaan en een keukentje. Hierdoor gaan ook de allerkleinsten aan de slag met energie.” Nieuwsgierig geworden? Lees meer in het Drenthe Magazine 2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here