Bierbrouwerij Maallust

Bierbrouwerij Maallust begon met een droom; de wens om eigenaar te worden van een bierbrouwerij. Aan de initiatiefnemers werd vaak gevraagd om sponsor te worden van een sportclub of een culturele instelling. Allemaal leuk, maar niet zo bijzonder als mede-eigenaar zijn van een bierbrouwerij. Een paar enthousiastelingen sloeg de handen ineen en nam het initiatief tot het stichten van Bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen. Ondertussen bestaat de selecte groep uit 25 aandeelhouders die zich ‘de Zware Jongens’ noemen, passend bij het imago van hun vestigingsplaats Veenhuizen.

Ambachtelijk….

 

Rijke geschiedenis vertaald in karaktervol bier

Biersoorten…

Enthousiast van start
“Op initiatief van Henk Timmerman, smeedden 5 noordelijke ondernemers plannen om samen een brouwerij te starten. Geen van deze pioniers had echt verstand van het opzetten van een bierbrouwerij”, zo vertelt Bert Pathuis. Hij is een van de oprichters van het eerste uur en is nu verantwoordelijk voor de PR en Marketing van de brouwerij. “We hebben daardoor in de beginperiode best wel wat dingen verkeerd gedaan.

Het gehele verhaal is te lezen in het nieuwe Drenthe Magazine van september 2017. Te koop in de grote boekwinkels door heel Nederland.

Maallust te Veenhuizen

Wil je nog meer informatie? Zoek op  http://www.maallust.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here