Bakker Harm Fledderus te Hooghalen is  op zoek naar vernieuwend en nóg lekkerder brood. Samen met zijn vrouw runt hij deze sfeervolle bakkerij/ ijssalon. Iedereen kan er terecht voor heerlijk brood en banket, men kan er  gewoon een ijsje meenemen, maar ook het terras nodigt uit om even neer te strijken. Er hangt een knusse nostalgische sfeer.

Bakker Harm wil meer dan alleen een bakker zijn. Hij wil zich gaan onderscheiden door nieuwe broodsoorten op de markt te brengen.  Andere soorten brood, bv. met een deel  boekweitmeel. Vandaag de proef op de som.

Harm heeft het deeg al voorbereid. Het  bestaat uit de normale bestandsdelen met toegevoegd 15 % boekweitmeel. Men maakte hier vroeger veel pannenkoeken mee , dus een logische keus is het zeker. Ondertussen staat buiten de oven op temperatuur te komen.

Na het kneden van het deeg wordt het onder een speciale machine gelegd waar het tot breekbrood wordt gevormd. De bovenkant krijgt een laagje meel als afwerking. Als de oven op temperatuur is, de broden erin en wachten maar. Heerlijk dampend brood…..wat een traktatie, alleen de geur al.…. Je krijgt er ter plekke enorme zin in. Een trotse bakker met zijn product. Zijn doel is zeker bereikt.

www.bakkerijfledderus.nl

Bakkerij Fledderus brood

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here