Into Nature Drenthe

‘Een fantastisch project waarin kunst, cultuur en natuur samenkomen en dat goed past bij Drenthe’, zegt gedeputeerde Ard van der Tuuk over Into Nature art expedition, de kunstroute die deze zomer door het Drentse landschap te zien zal zijn. Het Drents Museum slaat hiervoor samen met Museum De Buitenplaats in Eelde, Kunst in Kolderveen (KiK) en Kunst & Cultuur Drenthe de handen ineen. Bezoekers kunnen van 1 juli tot en met 18 september op zestien locaties werken bekijken van landelijk en internationaal bekende kunstenaars.

De ruim 40 kilometer lange route van Into Nature strekt zich uit van Assen, via het beekdal Drentsche Aa naar Groningen Airport Eelde en de landgoederen rond Paterswolde. Bezoekers gaan met een programmagids op ontdekkingsreis door het Drentse landschap. Het liefst te voet of per fiets want dan ervaar je de kunst in het Drentse landschap het beste. Wie geen zin heeft om alles in één dag te doen, kan gerust onderweg zijn tent opslaan om later zijn weg te vervolgen.

Internationaal bekende kunstenaars bij Into Nature

Aan Into Nature doen zowel nationaal als internationaal bekende kunstenaars mee die op verschillende plekken te zien zijn. Zo zorgen in Taarlo Denicolai en Provoost samen met de buurtbewoners voor een bijzonder spektakel. Op landgoed Vennebroek zet Taturo Nishi het zomerverblijf De Til op poten, in Oudemolen gaat Wolfgang Laib in de weer met stuifmeel en in Kampsheide gaat Sharon Houkema aan de slag met een oude Drentse mythe.

Voor de bezoeker zal iedere locatie tijdens Into Nature weer een andere verrassing bieden. De route loopt van Assen langs esdorp Taarlo naar Oudemolen en de beekjes van de Drentsche Aa om uit te komen bij Groningen Airport Eelde en de landgoederengordel rond Eelde en Paterswolde. Omdat je als bezoeker steeds op een andere locatie kunt beginnen, levert dat iedere keer een nieuwe beleving op.

Voor meer informatie:
www.intonature.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here