Grenzeloos fietsen via knooppunten

Eenvoudig een kijkje nemen op de mooiste plekjes van het Natuurpark Moor – Veenland

Met het fietsknooppuntensysteem stippelt u uw perfect dagtochtjes uit en komt u op de mooiste plekjes, dat is al jaren zo in Nederland. Tot 2018 stopte uw route bij onze landsgrenzen, waardoor het niet zo eenvoudig was over de grens de mooiste plekjes te vinden. Vanaf 2018 heb je grenzeloos  fietsplezier via je eigen geplande grensoverschrijdende fietsroutes in het Duits-Nederlandse Natuurpark Moor-Veenland.

Om het fietsknooppuntensysteem volledig identiek te maken, werden in het Nederlandse deel van het Natuurpark de bestaande knooppuntborden vervangen en in het Emsland over het meer dan 1000 km lange fietspadennet 130 knooppunten ingericht.

Plan uw route

Het is vrij eenvoudig: met behulp van dit systeem stelt u zelf uw route samen. Met behulp van de fietskaart van het Natuurpark Moor-Veenland, die verkrijgbaar is bij de Touristische Informatiepunten in het Natuurparkgebied of bij de Veenpoorten (musea) in het gebied, of via een online fiets routeplanner (www.fietsknoop.nl). U bepaalt zelf op welk knooppunt u wilt beginnen. U noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en u kunt op pad.

near Zwartemeer, Drenthe, Netherlands

U rijdt van knooppunt naar knooppunt en telkens vindt u hier een bord met het nummer. Ook ziet u bij dit bord altijd een kaart zodat u weet waar u bent en waar de andere knooppunten zijn. Dat werkt heel duidelijk en u kunt ook altijd uw route aanpassen. Let op, de routes tussen twee knooppunten worden altijd in twee richtingen aangegeven.

Meer informatie en de fietskaart als download vind je via: www.natuurpark-veenland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here